Άγιος Ιωάννης: H οικογενειακή παραλία

Μοιράσου το

Η Λήμνος διαθέτει αρκετές παραλίες που είναι κατάλληλες για οικογένειες, κυρίως λόγω των ρηχών και αμμουδερών νερών της.

Ο Άγιος Ιωάννης είναι λοιπόν μία από αυτές τις παραλίες, συγκεντρώνοντας κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, οικογένειες με παιδιά.

Πρόκειται για μια ήσυχη παραλία, που πολλοί ονομάζουν και «Παράδεισο», διότι έχει φυσική ομορφιά και γαλήνη.

Μπαίνοντας στη θάλασσα, θα έχετε τη δυνατότητα να παρατηρήσετε τους πανέμορφους ηφαιστειακούς σχηματισμούς, τα ονομαζόμενα «Μετέωρα του Κάσπακα» και τα γυαλιστερά τους βότσαλα.

Οι ηφαιστειακοί μάλιστα σχηματισμοί, σε ορισμένα σημεία φθάνουν αρκετά μέτρα σε ύψος, χαρίζοντας στον επισκέπτη φυσική σκιά! Φυσική σκιά προσφέρουν και τα αρμυρίκια κατά μήκος της παραλίας.

Η παραλία Άγιος Ιωάννης διαθέτει οργανωμένες ξαπλώστρες και ομπρέλες, καθώς και beach bar. Επίσης, στις παραθαλάσσιες ταβέρνες της, μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας μετά το μπάνιο.

Αξίζει να παραμείνετε στην παραλία ως το ηλιοβασίλεμα, καθώς το θέαμα είναι μοναδικό. Αν δε θέλετε να παραμείνετε όλη την ημέρα στην παραλία, επισκεφθείτε την καλύτερα για ένα απογευματινό μπάνιο ως τη δύση του ηλίου.

insta: themademperor

 

Ο Άγιος Ιωάννης έχει βραβευθεί με Γαλάζια Σημαία για τα πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά του, όπως άλλωστε πολλές ακόμη παραλίες της Λήμνου.

Η πρόσβαση στον Άγιο Ιωάννη είναι αρκετά εύκολη, καθώς διαθέτει ασφαλτοστρωμένο δρόμο, που φθάνει ως την παραλία.

Αν μάλιστα επιθυμείτε να μείνετε στον Άγιο Ιωάννη, προτιμήστε το φιλόξενο και σύγχρονο studio up to the sea που θα σας προσφέρει όλες τις ανέσεις για ξεκούραστες διακοπές!

Η απόσταση από τη Μύρινα είναι μόλις 6 χιλιόμετρα, ενώ βρίσκεται δίπλα από το χωριό Κάσπακας, στο οποίο αξίζει να περιηγηθείτε, διότι είναι από τα ωραιότερα και γραφικότερα χωριά του νησιού.

Το χωριό είναι πετρόχτιστο, με στενα δρομάκια και βρίσκεται στους πρόποδες του υψώματος του Αγίου Αθανασίου, ενώ η γύρω περιοχή είναι γεμάτη με ξωκλήσια, χτισμένα στα πιο απόκρυμνα σημεία.

Το γεγονός μάλιστα ότι είναι χτισμένο σε ύψωμα, σημαίνει ότι προσφέρει μοναδική θέα, για αυτό και πολλοί ονομάζουν το χωριό «Μπαλκόνι της Λήμνου».

Κοντά στο χωριό του Κάσπακα και στην παραλία του Αγίου Ιωάννη, υπάρχει και το ρέμα του Κατσαϊτη, στο οποία θα βρείτε τους μοναδικούς καταρράκτες του νησιού!

 

Δες περισσότερα

Live Εικόνα Κάστρο και Λιμάνι