Γομάτι: Η παραλία της Λήμνου που τα συνδυάζει όλα

Μοιράσου το

Το Γομάτι είναι από εκείνες τις περιπτώσεις παραλιών, που τα συνδυάζουν όλα. Είναι ιδανική, είτε αναζητάτε μια ρηχή και ζεστή θάλασσα για ασφαλές κολύμπι για τα παιδιά, είτε μια παραλία για να κάνετε kite – surfing, καθώς όταν φυσάει, ενδείκνυται για το σπορ αυτό.

Ωστόσο, αν δεν ενδιαφέρεστε για σπορ, είναι καλύτερα να επισκεφθείτε το Γομάτι, όταν δεν θα έχει Βοριά ή με λίγα μποφόρ, γιατί συνήθως έχει αρκετό κύμα, αφού βρίσκεται στη βόρια πλευρά του νησιού και είναι εκτεθειμένη στο ανοιχτό πέλαγος.

Πρόκειται για μια χαλαρή παραλία, μιας και δε συγκεντρώνει πολύ κόσμο, για αυτό είναι ιδανική επιλογή για εσάς που αναζητάτε την επαφή με τη φύση. Έτσι, μπορείτε να απολαύσετε ήρεμα το μπάνιο σας στα πεντακάθαρα νερά.

Στο Γομάτι θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ μπορείτε φυσικά να απλώσετε την πετσέτα σας πάνω στη χρυσή άμμο της παραλίας, η οποία σε έκταση αγγίζει τα 70 στρέμματα, αποτελώντας έτσι τη μεγαλύτερη έκταση άμμου στην Ελλάδα!

insta: ilpappas

 

Στη παραλία θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε και τα πανέμορφα λευκά κρινάκια της θάλασσας, που φυτρώνουν πάνω στην άμμο και να αγναντέψετε τη θέα με τα νησάκια που βρίσκονται στο πλάι. Πίσω από τη παραλία, θα δείτε και ένα εγκαταλελειμμένο στρατιωτικό άρμα μάχης.

Το Γομάτι διαθέτει snack bar και ταβέρνα με εξαιρετική θέα, σε κοντινή απόσταση από τη θάλασσα, για αυτό μπορείτε να παραμείνετε ολόκληρη την ημέρα εκεί, κάνοντας μια ολοήμερη εκδρομή.

Μπορείτε να συνδυάσετε το μπάνιο σας στο Γομάτι, με επίσκεψη στο χωριό Κατάλακκος, που βρίσκεται πολύ κοντά και φημίζεται για τη γραφική ομορφιά του και την έντονη βλάστηση.

Κοντά βρίσκεται και η παραλία Αμμοθίνες, όπου μπορείτε να σκαρφαλώσετε επάνω στους αμμόλοφους, σε ένα τοπίο που θυμίζει την Έρημο Σαχάρα!

Για να φτάσετε στο Γομάτι, θα διασχίσετε με το αυτοκίνητο έναν χωματόδρομο περίπου 3 χιλιομέτρων, ενώ η συνολική απόσταση από τη Χώρα, είναι 19 χιλιόμετρα.

Δες περισσότερα

Live Εικόνα Κάστρο και Λιμάνι