Εβγάτης: H προσβάσιμη παραλία

Μοιράσου το

Η παραλία Εβγάτης είναι κατάλληλη για άτομα με αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα, καθώς διαθέτει θαλάσσια ράμπα, η οποία εξασφαλίζει αυτονομία πρόσβασης στη θάλασσα, επιτρέποντας σε όλους να χαρούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Η παραλία διαθέτει επίσης ψιλή, λευκή άμμο, για αυτό και είναι δημοφιλής και για τις οικογένειες με παιδιά, που θέλουν να απολαύσουν το πολύωρο παιχνίδι στη παραλία. Φυσικά, η Γαλάζια Σημαία και για αυτή τη παραλία της Λήμνου, δηλώνει τα πεντακάθαρα νερά της.

Ο Εβγάτης είναι μία οργανωμένη παραλία, με ξαπλώστρες, ομπρέλες και beach bar, από όπου μπορείτε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα και να περάσετε άνετα μια ημέρα στη θάλασσα.

insta: jimmyjivakis

Παράλληλα, υπάρχουν αρκετές ταβέρνες με φρέσκο φαγητό, πλάϊ στη θάλασσα, αν θέλετε να παραμείνετε στον Εβγάτη ως αργά.

Αν ωστόσο προτιμάτε πιο χαλαρές καταστάσεις και δεν είστε λάτρεις των οργανωμένων παραλιών, μην ανησυχείτε καθόλου, αφού η μεγάλη έκταση της παραλίας σας δίνει τη δυνατότητα για απομόνωση, απλώνοντας τη πετσέτα σας, όπου σας αρέσει.

Ο Εβγάτης προσφέρεται και για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, μιας και διαθέτει οργανωμένες εγκαταστάσεις για θαλάσσιο σκι, κανό και ποδήλατο, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για fly board και jet ski. Ακόμη, στον Εβγάτη λειτουργεί και καταδυτικό κέντρο.

Η πρόσβαση στον Εβγάτη είναι εύκολη, καθώς πραγματοποιείται από ασφαλτωμένο δρόμο, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή για τη παραλία του Θάνου. Έτσι, σας δίνετε η δυνατότητα για διπλή εξόρμηση στις παραλίες, αν η παραμονή σας στη Λήμνο είναι περιορισμένη.

Δες περισσότερα

Live Εικόνα Κάστρο και Λιμάνι