Εκδρομή στις παρθένες παραλίες της νότιας Λήμνου

Μοιράσου το

Η Λήμνος είναι ένα νησί με πλήθος παραλιών, με κάποιες περισσότερο δημοφιλείς και άλλες εντελώς κρυμμένες. Εδώ θα σας προτείνουμε μια διαδρομή με αυτοκίνητο για να ανακαλύψετε τις κρυμμένες παραλίες της νότιας Λήμνου, με την παρθένα ομορφιά.

Εκδρομή στη Χερσόνησο του Φακού

Με αφετηρία την παραλία Διαπόρι, ξεκινά μια μοναδική εκδρομή με αυτοκίνητο προς την Χερσόνησο του Φακού, που αποτελεί περιοχή προστατευόμενη από το δίκτυο Natura 2000, καθώς είναι σημείο οικολογικού ενδιαφέροντος, στο οποίο βρίσκουν καταφύγιο διάφορα είδη πουλιών.

Πρώτος προορισμός της εκδρομής είναι η Αγία Ευφημία, ένα εκκλησάκι το οποίο είναι χτισμένο επάνω σε ένα φυσικό σταυροδρόμι στην θάλασσα.

Η Αγία Ευφημία βρίσκεται στη λωρίδα γης, η οποία διαχωρίζει την θάλασσα στα δύο, σχηματίζοντας μοναδικούς κόλπους, εξαιρετικού φυσικού κάλλους.

Youtube: Hiking Adventures

Το τοπίο θα εντυπωσιάσει εσάς που αναζητάτε να βιώσετε μια εμπειρία περιήγησης στη φύση, μακριά από κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, αφού στην περιοχή βόσκουν μόνο τα κοπάδια των κτηνοτρόφων του νησιού.

Σε όλη την περιοχή θα θαυμάσετε τα απόκρυμνα ηφαιστειογενή βράχια της Λήμνου, σε συνδυασμό με τις ατελείωτες πεδιάδες φρυγάνων που φυτρώνουν εκεί.

Η διαδρομή από το Διαπόρι προς την Αγία Ευφημία, πραγματοποιείται μέσω ασφαλτοστρωμένου δρόμου, με μέρος να καλύπτεται από καλής ποιότητας χωματόδρομο, ενώ χρειάζονται περίπου 15 λεπτά για να φθάσετε στον προορισμό σας.

 

Αφού απολαύσετε το τοπίο στην Αγία Ευφημία, αξίζει να διασχίσετε το μονοπάτι που βρίσκεται μόλις 350 μέτρα από το σημείο, για να φθάσετε στην παραλία Κόκκινα, που αποτελεί μια από τις πιο παρθένες παραλίες της Λήμνου.

insta: panagiotis_17j

Η παραλία Κόκκινα, όπως δηλώνει το όνομά της αποτελείται από κόκκινα βράχια, σε συνδυασμό με λευκή ψιλή άμμο.

Φυσικά είναι μια άκρως ερημική και ανοργάνωτη παραλία, για αυτό φροντίστε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα για την παραμονή σας.

Εάν μάλιστα σας βρει το απόγευμα εκεί, παραμείνετε ως το ηλιοβασίλεμα, καθώς θα δείτε ένα από τα ομορφότερα τοπία των καλοκαιρινών σας διακοπών.

Παρότι φυσικά θα μπορούσατε να ολοκληρώσετε την εκδρομή σας εδώ, αν δεν θέλετε να μείνετε ως αργά, πάρτε τον δρόμο της επιστροφής και κάντε μια στάση στην παραλία της Αγίας Ελένης.

Η Αγία Ελένη είναι άλλη μια ερημική παραλία της Χερσονήσου του Φακού, κοντά στην οποία μάλιστα υπάρχει και ένας φάρος που μπορείτε να θαυμάσετε και να τραβήξετε υπέροχες φωτογραφίες.

Η παραλία είναι αμμώδης με κρυστάλλινα νερά, όπως φυσικά συμβαίνει σε όλες τις παραλίες της Λήμνου.

Μετά την στάση σας, συνεχίστε πίσω προς το Διαπόρι και απολαύστε το γεύμα σας σε μία από τις ταβερνούλες της περιοχής.

insta: limnosfm100.gr

Εκδρομή στη Λήμνο

Η εκδρομή στη Λήμνο απαιτεί σίγουρα αυτοκίνητο, ώστε να θαυμάσετε τα μοναδικά τοπία του Αιγαίου, να κολυμπήσετε τις παρθένες παραλίες του νησιού και να παρατηρήσετε τα αξιοθέατα του τόπου.

Η εκδρομή στη Λήμνο με αυτοκίνητο απευθύνετε σε εσάς που επιθυμείτε να ανακαλύψετε το νησί απ’ άκρη σ’ άκρη.

Γι’ αυτό, η Happy Rental, εταιρία για ενοικίαση αυτοκινήτου στη Λήμνο, είναι δίπλα σας, ώστε να σας καθοδηγήσει για την εύρεση του κατάλληλου οχήματος για τις ταξιδιωτικές σας ανάγκες.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την Happy Rental, που θα βρίσκεται εκεί, για να κάνει τις διακοπές στη Λήμνο άνετες και ξεκούραστες.

Σας ευχόμαστε καλές διακοπές και μοναδικές εξορμήσεις στην όμορφη Λήμνο!

Δες περισσότερα

Live Εικόνα Κάστρο και Λιμάνι