Θάνος: Η must παραλία της Λήμνου

Μοιράσου το

Η παραλία του Θάνου είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και καλές παραλίες της Λήμνου. Όποιος έχει επισκεφθεί το νησί, σίγουρα έχει περάσει για μια βουτιά από την παραλία αυτή.

Η παραλία Θάνος έχει βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία για τα καθαρά και διαυγή νερά της. Είναι μία από τις παραλίες της Λήμνου που έχει ρηχά και αμμώδη νερά, για αυτό και οι επισκέπτες την αγαπούν ιδιαίτερα.

Είναι τοποθετημένη σε έναν απάνεμο κόλπο, για αυτό και ενδείκνυται για μπάνιο, όταν το νησί έχει υψηλά μποφόρ. Είναι η παραλία του ομώνυμου χωριού, για αυτό και η πρόσβαση σε αυτήν είναι εύκολη, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στη Μύρινα.

Ο Θάνος είναι μια οργανωμένη παραλία, για αυτό και προτείνεται για ολοήμερη παραμονή, από το πρωί ως το βράδυ, ακόμη και για τις οικογένειες με παιδιά.

Θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες, beach bar, γήπεδο beach volley και εγκαταστάσεις για water sports. Επίσης, υπάρχουν κάποιες παραθαλάσσιες ταβέρνες, για να απολαύσετε το φαγητό σας μετά το μπάνιο.

 
insta: gavinw1971

Ο Θάνος, όπως και οι περισσότερες παραλίες της Λήμνου, ακόμα και οι πιο απομακρυσμένες, διαθέτουν ξύλινες ομπρέλες και ξαπλώστρες του δήμου, στις οποίες μπορείτε να καθίσετε ελεύθερα.

Ωστόσο, ο Θάνος συγκεντρώνει πολύ κόσμο, για αυτό αν θέλετε ναι μεν να κολυμπήσετε στην παραλία, αλλά να αποφύγετε την πολυκοσμία, καλύτερα να την επισκεφθείτε νωρίς το πρωί.

Η δεξιά πλευρά της παραλίας συνήθως συγκεντρώνει πιο πολύ και νέο κόσμο, που θέλει να διασκεδάσει, ενώ η αριστερή πλευρά προτείνεται για τις οικογένειες.

Η μεγάλη έκτασή της όμως, σας επιτρέπει να επιλέξετε μια λιγότερο πολύβοη πλευρά, στην οποία μπορείτε να απλώσετε την πετσέτα σας στην άμμο, αν δεν επιθυμείτε να καθίσετε στις οργανωμένες ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Ιδανικά, επισκεφθείτε την παραλία τις καθημερινές, διότι τα Σαββατοκύριακα ο κόσμος είναι πολύ περισσότερος. Ωστόσο, το πάρκινγκ που βρίσκεται εκεί κοντά, θα σας εξυπηρετήσει για να αφήσετε το αυτοκίνητό σας.

Δες περισσότερα

Live Εικόνα Κάστρο και Λιμάνι