Θαλάσσια σπορ: Surf και καταδύσεις στη Λήμνο

Μοιράσου το

Τα θαλάσσια σπορ στη Λήμνο προσελκύουν κάθε χρόνο πλήθος επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που αγαπά τη θάλασσα και τις δραστηριότητες που σχετίζονται με αυτή.

Τόσο το surfing στο νησί, όσο και οι καταδύσεις αποτελούν αφορμή για να συναντηθούν στις παραλίες της Λήμνου άνθρωποι με κοινά ενδιαφέροντα, που απολαμβάνουν το κύμα και τον βυθό.

Στη Λήμνο λειτουργούν εγκαταστάσεις για οργανωμένα θαλάσσια σπορ, ατομικά αλλά και για οικογένειες και παρέες. Ακόμη, υπάρχουν παραλίες που είναι πόλος έλξης για τους λάτρεις του μη οργανωμένου surf και των καταδύσεων.

Οργανωμένα θαλάσσια σπορ

Οι παραλίες στη Λήμνο είναι πραγματικά πολλές και λειτουργούν σε μερικές από αυτές οργανωμένες εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ, που προσφέρουν τη δυνατότητα εκμάθησης surf και κατάδυσης, αλλά και ενοικίασης ή αγοράς του αντίστοιχου εξοπλισμού.

Στο νησί λειτουργούν surf club και καταδυτικά κέντρα, στελεχωμένα από έμπειρους και πιστοποιημένους εκπαιδευτές.

insta: surfclubkerosofficial

Surf Λήμνος

Η Λήμνος είναι αγαπημένο νησί των surfer, καθώς από όποια κατεύθυνση και αν φυσάει, σίγουρα υπάρχει μία παραλία στη Λήμνο που έχει το ιδανικό κύμα.

Επίσης, οι περισσότερες παραλίες της Λήμνου είναι ρηχές, κάτι που ενδείκνυται για αυτό το άθλημα.

Στα οργανωμένα κέντρα για θαλάσσια σπορ στη Λήμνο ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ του surfing, windsurfing ή και kitesurfing, καθώς και άλλα είδη!

Κέρος

Η παραλία Κέρος προσφέρεται για surfing καθώς συνήθως έχει τον άνεμο που χρειάζεται, ενώ παράλληλα ο κόλπος είναι ασφαλής, με ρηχά, αμμώδη νερά.

Στον Κέρο θα βρείτε τρία οργανωμένα κέντρα για σερφ στη Λήμνο, καθένα από τα οποία διαθέτει μοναδικές υπηρεσίες για τους surfer.

 • Siroko Wind Club, που προσφέρει surfing, windsurfing, kitesurfing, wingsurfing και sup για όλα τα επίπεδα και για παιδιά.
 • FlaminGokite, που βρίσκεται δίπλα από την λιμνοθάλασσα της Αλυκής και λειτουργεί σύμφωνα με τις οδηγίες του δικτύου NATURA 2000, προσφέροντας kitesurfing για όλα τα επίπεδα.
 • Surf Club Keros, από τα δημοφιλέστερα surf club για windsurfing και kitesurfing όλων των επιπέδων και στυλ.

Ζεματάς

Η παραλία Ζεματάς προσφέρει τη δυνατότητα για οργανωμένο wind surfing και sup.

 • Aqua Sports Zematas
insta:
lemnos_diving_center

Καταδύσεις Λήμνος

Οι καταδύσεις στη Λήμνο ευνοούνται από τον υποθαλάσσιο πλούτο της, αλλά και από τις επιλογές μεταξύ των καταδυτικών σημείων, τα οποία χαρακτηρίζονται από ποικιλομορφία.

Η γνωριμία με την χλωρίδα και την πανίδα του βυθού, συνοδεύονται απίστευτα με την υποβρύχια φωτογραφία, που θα επιτρέψει στους δύτες να κρατήσουν τις μοναδικές αυτές εικόνες για μια ζωή!

Μύρινα

Στη Μύρινα, στην καρδιά της Λήμνου, λειτουργεί ένα καταδυτικό κέντρο, που διασφαλίζει τα όρια εντός των οποίων μπορούν να πραγματοποιηθούν καταδύσεις, καθώς η περιοχή έχει περιορισμούς ως προς αυτό, λόγω της προστασία των ενάλιων αρχαιοτήτων.

 • Black Rock Lemnos Dive Centre, προσφέρει κατάδυση με εξοπλισμό, αλλά και ελεύθερη, καθώς και υποβρύχιες φωτογραφικές λήψεις. Οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες και για παιδιά άνω των 10 ετών, ενώ ο επισκέπτης έχει και τη δυνατότητα για snorkeling.

Κέρος

 • Surf Club Keros, πέρα από το surfing, ο επισκέπτης μπορεί να κάνει καταδύσεις στο καταδυτικό κέντρο του surf club, το οποίο απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα δυτών, που μπορούν να απολαύσουν τους βραχώδεις σχηματισμούς του βυθού. Επίσης, διοργανώνονται καταδύσεις σε άλλα δημοφιλή σημεία, όπως είναι το Ακρωτήρι Καβαλάρης και Τρία Κεφάλια, η Σπηλιά της Φώκιας, η Φωλιά του Λυθρινιού και τα πεδία με φύκια της Ποσειδωνίας. Επιπλέον, προσφέρεται η δυνατότητα ελεύθερης κατάδυσης, καθώς και μαθήματα καταδυτικής διάσωσης.
insta: aqua_sports_zematas

Θαλάσσια σπορ για οικογένειες και παρέες

Για εσάς που θέλετε να χαρείτε τη θάλασσα και σας αρέσει η διασκέδαση με την οικογένεια ή την παρέα, σας προτείνουμε άλλα θαλάσσια σπορ, που θα βρείτε σε οργανωμένες εγκαταστάσεις των ακτών του νησιού.

Εβγάτης

Στην παραλία Εβγάτης θα έχετε τη δυνατότητα να χαρείτε την θάλασσα, κάνοντας θαλάσσιο σκι!

 • Watersports Limnos

Ζεματάς

Στην παραλία Ζεματάς χαρείτε τον ήλιο και τη θάλασσα κάνοντας το αγαπημένο σας θαλάσσιο σπορ μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

 • Aqua Sports Zematas, προσφέρεται κανό και θαλάσσιο ποδήλατο.

Πλατύ

Στην παραλία Πλατύ δίνεται η ευκαιρία για πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες, όπως καγιάκ, ιστιοπλοΐα, θαλάσσιο σκι, θαλάσσιο έλκηθρο (καναπές), wake board, και ιστιοσανίδα!

 • Lemnos Village
insta: surfclubkerosofficial

Μη οργανωμένα θαλάσσια σπορ

Πέρα από τις οργανωμένες εγκαταστάσεις στις παραλίες της Λήμνου, το νησί προσφέρει τη δυνατότητα για surfing και καταδύσεις σε προχωρημένους surfers και δύτες, δίχως καθοδήγηση από εκπαιδευτές.

Αν λοιπόν διαθέτετε την εμπειρία στα θαλάσσια σπορ και σας αρέσει η ανακάλυψη νέων σημείων για να δαμάσετε τα κύματα και να βυθιστείτε στα μαγευτικά νερά της Λήμνου, σίγουρα θα βρείτε κάτι ενδιαφέρον στις παραλίες του νησιού.

 • Γομάτι, για προχωρημένους surfer.
 • Κοκκινόβραχος, αν θέλετε να σερφάρετε μακριά από την πολυκοσμία.
 • Εβγάτης, για δύτες που θέλουν να ανακαλύψουν τις βραχώδεις πυραμίδες του βυθού.
 • Χερσόνησος Φακού, για δύτες που αγαπούν τα ναυάγια, το ναυάγιο στο Κόμπι θα σας αποζημιώσει.
 • Αυλώνας, για καταδύσεις στα ηφαιστειογενή ξερονήσια.
insta: surfclubkerosofficial

Θαλάσσια σπορ στη Λήμνο

Τα θαλάσσια σπορ στη Λήμνο είναι πολλά και προσφέρουν ένα εύρος επιλογών στον επισκέπτη του νησιού.

Από το οργανωμένο surfing και τις καταδύσεις, ως τις δραστηριότητες με την οικογένεια ή την παρέα, η Λήμνος θα σας εκπλήξει με τις όμορφες παραλίες της.

Για τους γνώστες και τους λάτρεις της περιπέτειας τα σημεία για καταδύσεις και τα κύματα για surfing θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς.

Ελάτε στη Λήμνο και ανακαλύψτε γιατί αποτελεί σημείο συνάντησης των surfer και των δυτών!

Δες περισσότερα

Live Εικόνα Κάστρο και Λιμάνι