Κέρος: Η παραλία των θαλάσσιων σπορ

Μοιράσου το

Η καλύτερη παραλία της Λήμνου για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ είναι ο Κέρος. Στην παραλία αυτή λειτουργεί πιστοποιημένο κέντρο για wind και kite surfing.

Όπως οι περισσότερες παραλίες της Λήμνου, έτσι και ο Κέρος διαθέτει ρηχά νερά, με ψιλή άμμο. Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας ότι αυτή η παραλία συνήθως έχει κύμα, για αυτό άλλωστε ενδείκνυται για water sports στη Λήμνο.

Αν θέλετε να επισκεφθείτε την παραλία, απλώς για μπάνιο και όχι για να κάνετε θαλάσσια σπορ, φροντίστε να έχει χαμηλά μποφόρ και βόρειο – ανατολικό άνεμο.

Στον Κέρο θα βρείτε οργανωμένες ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ υπάρχουν και beach bar, από όπου μπορείτε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα αναψυκτικά και σνακ.

Λίγοι γνωρίζουν ότι ο Κέρος διαθέτει τα «κρυφά σημεία», μέρη της παραλίας δηλαδή που δεν συγκεντρώνουν πολύ κόσμο, για εσάς που αποζητάτε την ηρεμία στις διακοπές σας.

Αν κάνετε μια βόλτα κατά μήκος της τεράστιας ακτογραμμής, σίγουρα θα βρείτε μια ήσυχη γωνιά για να απλώσετε την πετσέτα σας, ενώ οι βραχώδεις κολπίσκοι είναι ιδανικοί για εξερεύνηση.

insta: surfclubkerosofficial

 

Πάνω στην άμμο μάλιστα φυτρώνουν και τα δημοφιλή κρινάκια της Λήμνου, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε, ενώ μπορείτε να μαζέψετε κοχύλια, μιας και η παραλία είναι γεμάτη!

Αν η βουτιά στον Κέρο σας φαίνεται δελεαστική, μπορείτε να την συνδυάσετε με επίσκεψη σε άλλες ενδιαφέρουσες τοποθεσίες του νησιού, που βρίσκονται πολύ κοντά, όπως είναι το χωριό Καλλιόπη και ο υγροβιότοπος της Αλυκής.

Μπορείτε να κάνετε μια στάση στο χωριό Καλλιόπη για φαγητό και να επισκεφθείτε την Χορταρολίμνη του υγροβιότοπου της Αλυκής, που βρίσκεται δίπλα, η οποία είναι προστατευόμενη από το δίκτυο Natura 2000.

Πριν την παραλία Κέρος υπάρχει και ένα δασύλλιο, στο οποίο επιτρέπεται η κατασκήνωση, για εσάς που αγαπάτε την ελεύθερη διαμονή στη φύση, ενώ είναι πόλος έλξης και για τους παραθεριστές με τροχόσπιτα.

Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη, αν και τα τελευταία 100 μέτρα έχουν χωματόδρομο, καλής όμως ποιότητας.

Αξίζει να επισκεφθείτε την παραλία Κέρος, παρότι βρίσκεται μακριά από την Χώρα. Το φυσικό τοπίο και οι γύρω περιοχές θα σας αποζημιώσουν.

Δες περισσότερα

Live Εικόνα Κάστρο και Λιμάνι