Λήμνος και φαγητό πάνε μαζί! Τα παραδοσιακά πιάτα του νησιού απευθύνονται σε όλους, αφού υπάρχουν επιλογές για να ικανοποιήσουν όλες τις γεύσεις.
Οι λάτρεις των ζυμαρικών στη Λήμνο μπορούν να δοκιμάσουν το φλωμάρι, τα αφτούδια και τον τραχανά, που αποτελούν δημοφιλή πιάτα.
Η παραδοσιακή κουζίνα Λήμνου είναι αγαπητή στους επισκέπτες και στους ντόπιους του νησιού, πολλοί από τους οποίους διατηρούν το δικό τους εργαστήριο παρασκευής ζυμαρικών, από όπου μπορείτε να προμηθευτείτε παραδοσιακά προιόντα.
Λήμνος φαγητό – Φλωμάρι
Το φλωμάρι Λήμνου είναι η παραδοσιακή χυλοπίτα του νησιού, η οποία παρασκευάζεται από ντόπιο αλεύρι σίτου, πρόβειο γάλα και χωριάτικα αυγά.
Το φλωμάρι άλλοτε είναι λεπτοκομμένο ή πιο παχύ, ανάλογα με τον ζυμωτή που το δημιουργεί.
Οι συνταγές με φλωμάρι είναι πολλές, αλλά ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά πιάτα του νησιού είναι τα κοκκινιστά φλωμάρια με κοτόπουλο.
Φαγητό Λήμνος – Αφτούδια
Τα αφτούδια ή αλλιώς μακαρόνες είναι τα χειροποίητα μακαρόνια της Λήμνου, που φτιάχνονται από αλεύρι σίτου.
Σε άλλα μέρη της Ελλάδας, τα αφτούδια είναι γνωστά ως στριφτούδια ή στριφτάρια.
Πρόκειται για ένα νόστιμο φαγητό και χορταστικό, ειδικά όταν συνοδεύεται από πετιμέζι και μελίχλωρο τυρί.
Η παραδοσιακή κουζίνα Λήμνου, περιλαμβάνει τα αφτούδια με πετιμέζι και μελίχλωρο τυρί, στις κορυφαίες συνταγές της.