Μικρό και Μεγάλο Φαναράκι: Η διπλή παραλία της Λήμνου

Μοιράσου το

Το Μικρό και Μεγάλο Φαναράκι είναι η διπλή παραλία της Λήμνου, που συνδυάζει την χαλαρότητα, με την άνεση και τις παροχές. Για αυτό και την προτείνουμε για όλους!

Αν επιθυμείτε έναν χαλαρό κόλπο, με ησυχία και λιγότερο κόσμο, τότε επισκεφθείτε το Μικρό Φαναράκι. Αν όμως προτιμάτε τις πιο πολύβοες παραλίες, το Μεγάλο Φαναράκι είναι ιδανικό για εσάς.

Το καλό με τη διπλή αυτή παραλία είναι ότι μπορείτε να συνδυάσετε και τα δύο σε ένα! Ξεκινήστε την ημέρα σας από το κοσμοπολίτικο Μεγάλο Φαναράκι, όπου θα βρείτε οργανωμένες εγκαταστάσεις με ξαπλώστρες και ομπρέλες, beach bar και γήπεδο beach volley.

insta: mnl_magda

 

Συνεχίστε το μπάνιο σας στο Μικρό Φαναράκι, το οποίο έχει επίσης κάποιες παροχές και παραμείνετε στην παραλία ως τη δύση του ηλίου, για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα, με ένα υπέροχο cocktail στο χέρι.

Και οι δύο παραλίες έχουν καθαρά, ρηχά νερά, με ψιλή λευκή άμμο, για αυτό και προτείνονται για οικογένειες. Το Μικρό Φαναράκι όμως, επειδή είναι πιο ρομαντικό και απομονωμένο, είναι ιδανικό για ζευγάρια, αλλά και για άτομα που επιθυμούν να χαλαρώσουν, παρέα με το βιβλίο τους.

Όπως μαρτυρά και το όνομά τους, το Μικρό Φαναράκι είναι μικρότερο σε έκταση από το Μεγάλο Φαναράκι, φθάνοντας σε μήκος τα 50 μέτρα. Η πρόσβαση ωστόσο και για τις δύο παραλίες γίνεται οδικώς, από καλής ποιότητας δρόμο, ενώ βρίσκεται μόλις 10 λεπτά απόσταση από τον Μούδρο.

insta: mysecretlimnos

Στα θετικά των παραλιών προστίθεται και η Σπηλιά της Φώκιας, την οποία μπορείτε να εξερευνήσετε κολυμπώντας από το Μικρό Φαναράκι. Επίσης, η πρόσβαση στον βραχώδη λόφο που βρίσκεται εκεί, είναι εύκολη, αν θέλετε να εξερευνήσετε και να αγναντέψετε από ψηλά την θέα.

Το σήμα του κινητού στις παραλίες αυτές είναι εξαιρετικά αδύναμο, για αυτό και είναι ιδανικές για να αφήσετε πίσω σας την ένταση της πόλης και να χαλαρώσετε κάτω από τον ήλιο του Αιγαίου.

Δες περισσότερα

Live Εικόνα Κάστρο και Λιμάνι