Παρθενομύτος: Η ερημική παραλία

Μοιράσου το

Ο Παρθενομύτος είναι η ερημική παραλία της Λήμνου, στην οποία θα έρθετε σε πραγματική επαφή με την φύση!

Η άγρια ομορφιά της παραλίας αυτής, την καθιστά ιδανική για όσους ενδιαφέρονται, πέρα από το κολύμπι στα καθαρά νερά, να απολαύσουν το φυσικό τοπίο.

Ο Παρθενομύτος, όπως μαρτυρά το όνομά του, είναι μια ουσιαστικά παρθένα παραλία, αφού η ανθρώπινη παρέμβαση είναι ανύπαρκτη.

Δεν υπάρχουν οργανωμένες εγκαταστάσεις για ομπρέλες και ξαπλώστρες, beach bar, ούτε καν ασφαλτοστρωμένος δρόμος.

Η πρόσβαση στην παραλία πραγματοποιείται μέσω καλής ποιότητας χωματόδρομου και απευθύνετε σε εσάς που αγαπάτε τις off road διαδρομές και την περιπέτεια στις διακοπές.

insta: anton.ios1973

Θα προσεγγίσετε τον Παρθενομύτο από το χωριό Καμίνια, που βρίσκεται κοντά, ενώ θα προτείναμε να μην ακολουθήσετε τον δρόμο από τον Μούδρο, διότι είναι πιο δύσβατος.

Από τον Μούδρο όμως θα έχετε τη δυνατότητα να προμηθευτείτε τα απαραίτητα για την παραμονή σας στη παραλία, για αυτό μπορείτε να κάνετε πρώτα μία στάση εκεί.

Ο Παρθενομύτος είναι μία εκτεθειμένη στο βόρειο άνεμο παραλία, για αυτό και συχνά έχει αρκετό κύμα. Καλό λοιπόν είναι να τον επισκεφθείτε με χαμηλά μποφόρ.

Εάν ωστόσο το κύμα είναι έντονο ή δυσκολευτείτε στην πρόσβαση, μην ανησυχείτε. Η παραλία Χαβούλι που βρίσκεται δίπλα, είναι απάνεμη, λόγω του φυσικού όρμου που την προστατεύει.

Στο Χαβούλι επίσης θα βρείτε μια πλήρως οργανωμένη πλαζ και φυσική σκιά από αλμυρίκια, όπου μπορείτε να απλώσετε την πετσέτα σας.

Θα σας παροτρύναμε ωστόσο να επισκεφθείτε τον Παρθενομύτο, γιατί είναι μια παραλία με κρυστάλλινα και καθαρά νερά, αφού μαζεύει ελάχιστο κόσμο και έχει χρυσή, ψιλή άμμο.

Πρόκειται για ένα πραγματικό ησυχαστήριο, που θα σας επιτρέψει να αποφορτιστείτε από την καθημερινότητα της πόλης και ο ανοιχτός της ορίζοντας θα σας προσφέρει μοναδική θέα στο Αιγαίο.

Δες περισσότερα

Live Εικόνα Κάστρο και Λιμάνι