Πλατύ: Μια γρήγορη βουτιά στη Λήμνο

Μοιράσου το

Το Πλατύ είναι η παραλία εκείνη που αναζητά κανείς, όταν θέλει να κάνει μια γρήγορη βουτιά και να συνεχίσει τη περιήγησή του στο νησί.

Βρίσκεται δίπλα από τη Μύρινα, μόλις στα δύο χιλιόμετρα, για αυτό και είναι επισκέψιμη ακόμα και με τα πόδια, ενώ εξυπηρετεί και το ΚΤΕΛ της Λήμνου.

Είναι βολική, γιατί αν δεν έχετε προλάβει να την επισκεφθείτε όσο βρίσκεστε στο νησί, μπορείτε να πάτε για ένα γρήγορο μπάνιο ακόμη και λίγο πριν την αναχώρησή σας από τη Λήμνο.

Είναι μια θάλασσα με ακτογραμμή σχεδόν ενός χιλιομέτρου, με ρηχά νερά και ψιλή χρυσή άμμο, ενώ έχει βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία για τα καθαρά νερά της.

Στο Πλατύ θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες, beach bar και εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ. Είναι μια από τις δημοφιλείς παραλίες της Λήμνου, για αυτό και συνήθως συγκεντρώνει αρκετό κόσμο.

insta: eftopinas

Κάποιες από τις ομπρέλες και ξαπλώστρες, προσφέρονται δωρεάν για τους λουόμενους, ενώ θα βρείτε ντουζ και καμπίνες για να αλλάξετε. Επίσης, τα beach bar προσφέρουν και δωρεάν πάρκινγκ στους επισκέπτες.

Τα αλμυρίκια της χαρίζουν φυσική σκιά στον επισκέπτη, ενώ η εύκολη πρόσβασή της και η παιδική χαρά που διαθέτει, είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά.

Σε πολύ κοντινή απόσταση υπάρχουν και ταβέρνες, αλλά και το ομώνυμο χωριό, στο οποίο μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας.

Το Πλατύ είναι ιδανικό για εσάς που θέλετε να περάσετε μια οικογενειακή ημέρα στη θάλασσα, με τις ανέσεις και τη ζωντάνια του νησιού σε κοντινή απόσταση.

Ιδανικά, επισκεφθείτε το Πλατύ για ένα απογευματινό μπάνιο και συνδυάστε το με μια βραδινή βόλτα στη Μύρινα.

Το Πλατύ προφέρεται για μπάνιο, όταν ο αέρας στο νησί είναι βόρειος ή έντονος, διότι προστατεύεται από απάνεμο κόλπο.

Δες περισσότερα

Live Εικόνα Κάστρο και Λιμάνι