Φαρακλά: Το σεληνιακό τοπίο της Λήμνου

Μοιράσου το

Η Λήμνος είναι ένα νησί με πανέμορφα τοπία και εναλλαγές στις εικόνες μεταξύ θάλασσας και βουνού. Σαν ηφαιστειογενές νησί, διαθέτει ιδιαίτερα και εντυπωσιακά πετρώματα.

Τα Φαρακλά είναι μια παραλία στην βόρεια πλευρά του νησιού, η οποία εξαιτίας των ανέμων και των κυμάτων, είναι γνωστή για τα ηφαιστειογενή πετρώματα που έχουν λαξευθεί και μοιάζουν με έργα τέχνης.

Οι βραχώδεις αυτοί σχηματισμοί, που μοιάζουν με γλυπτά, δημιουργήθηκαν από την τρεχούμενη καυτή λάβα των ηφαιστείων, η οποία ερχόμενη σε επαφή με το θαλασσινό νερό, ψύχθηκε και σχημάτισε αυτά τα αλλόκοτα πετρώματα.

insta: pidi_janka

 

Η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως γεωλογικό πάρκο, με την μορφολογία του εδάφους, τα χρώματα και τα σχήματα των βράχων να δημιουργούν ένα εξώκοσμο σκηνικό, βγαλμένο από άλλο πλανήτη.

Αξίζει να επισκεφθείτε την περιοχή το απόγευμα, προτού δύσει ο ήλιος, για να απολαύσετε τα χρώματα που σχηματίζονται επάνω στους βράχους.

Η παραλία είναι ιδανική για ένα χαλαρό απογευματινό μπάνιο, με θέα τα ηφαιστειογενή ανάγλυφα, που συνθέτουν ένα υποβλητικό σκηνικό.

Δες περισσότερα

Live Εικόνα Κάστρο και Λιμάνι