Ημερήσια Εκδρομη «Τα μυστικά της Λήμνου»

1. Παναγία Κακαβιώτισσα

Η πρώτη στάση της εκδρομής μας είναι το μοναδικό ξωκλήσι «Παναγία Κακαβιώτισσα», το οποίο βρίσκεται στην κορυφή ενός βουνού στη Λήμνο και είναι η μόνη εκκλησία στον κόσμο χωρίς σκεπή. Το ξωκλήσι είναι χτισμένο κάτω από μια σπηλιά και προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία λόγω της μοναδικής αρχιτεκτονικής του.

Η διαδρομή προς την Παναγία Κακαβιώτισσα είναι μήκους μόλις 1300 μέτρων, καθιστώντας την προσιτή για όλους. Παρά την ανηφόρα, ο δρόμος είναι εύκολος, με τα πρώτα μέτρα να είναι έντονα ανηφορικά, αλλά σταδιακά η διαδρομή γίνεται πιο ήπια. Τα πρώτα 400 μέτρα απαιτούν περίπου 20-25 λεπτά περπάτημα με μέτριο ρυθμό, ενώ στη συνέχεια η κίνηση είναι πιο εύκολη, με ενδιαφέροντες γεωλογικούς σχηματισμούς και χαμηλή βλάστηση.

Η Παναγία Κακαβιώτισσα βρίσκεται κοντά στο χωριό Ζεματά, μόλις 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το λιμάνι της Μύρινας. Το εκκλησάκι χτίστηκε περίπου το 1300 και αποτέλεσε καταφύγιο για ερημίτες μοναχούς. Από την κορυφή του βράχου, η θέα προς τον κόλπο του Μούδρου είναι μαγευτική.

2. Φαρακλό

Η επόμενη στάση μας είναι το γεωλογικό πάρκο του Φαρακλού, ένα εντυπωσιακό «σεληνιακό τοπίο» δίπλα στη θάλασσα. Εδώ, η φύση έγινε καλλιτέχνης, δημιουργώντας μοναδικούς σχηματισμούς από την συνάντηση της καυτής λάβας με την κρύα θάλασσα. Το Φαρακλό βρίσκεται στα βόρεια του νησιού, μετά το χωριό Προπούλι, στο ακρωτήρι Φαλακρό ή Φαρακλό, όπως το λένε οι ντόπιοι.

Οι ηφαιστειογενείς σχηματισμοί, γνωστοί ως «φραγκοκέφαλα» λόγω της σφαιροειδούς μορφής τους, εντυπωσιάζουν με τις αποχρώσεις του κίτρινου και αποτελούν μαρτυρία της γεωλογικής ιστορίας της Λήμνου. Η πρόσβαση στο πάρκο δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη, αλλά η θέα και το τοπίο αποζημιώνουν όποιον το επισκεφτεί.

3. Αμμοθίνες

Η επόμενη επίσκεψή μας είναι στις Αμμοθίνες, την «Σαχάρα» της Λήμνου. Οι Παχιές Αμμουδιές ή Παχιές Άμδες, όπως τις λένε οι ντόπιοι, αποτελούν μια έκταση περίπου 70 στρεμμάτων από λεπτή άμμο και σκόρπια φρύγανα. Αυτή η σπάνιας ομορφιάς περιοχή βρίσκεται στις πλαγιές των λόφων του χωριού Κατάλακκος.

Οι αμμοθίνες είναι ενδοχωρικές, σχηματισμένες από τη μετακίνηση της άμμου από τον άνεμο, και αποτελούν μοναδικό φαινόμενο για την Ελλάδα. Η φωτογράφιση με φόντο τις αμμοθίνες και τις αγριελιές είναι μια μοναδική εμπειρία.

4. Παραλία Γομάτι

Η τελευταία μας στάση είναι η όμορφη παραλία Γομάτι, όπου θα έχουμε την ευκαιρία για μπάνιο, χαλάρωση και φαγητό. Η παραλία προσφέρει μια ήσυχη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα, ιδανική για να ολοκληρώσουμε την εκδρομή μας στη Λήμνο.

Ελπίζουμε να απολαύσετε την εκδρομή και να μαγευτείτε από τις ομορφιές της Λήμνου!

 

 
 

4o

Ημέρες Εκδρομής:

Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή

WiFi:

Όχι

Καφές:

ΟΧΙ

Φαγητό:

ΟΧΙ

Ώρα Αναχώρησης:

8:30 πμ

Ώρα Επιστροφής:

5:00 μμ

Κόστος:

Από 35€/άτομο

Τηλέφωνο Γραφείου :

2254022039

Ενδιαφέρεσαι; Συμπλήρωσε την φόρμα και άμεσα θα σε καλέσουμε!

Η Εκδρομή παραγματοποιείτε από την εταιρεία:

Petridis Travel

Μοιράσου το

Δες περισσότερα

Live Εικόνα Κάστρο και Λιμάνι